Afgelopen weekend was ik op training, dit keer de BG5 van Human Design. Deze gaat vooral over het ontdekken van je zakelijk potentieel, oftewel: hoe goed je past in een team maar ook of je beter past in een groot team, een klein team of als solopreneur. En wat je kwaliteiten maar ook je valkuilen zijn, bekeken vanuit je unieke Human Design Blauwdruk.

Als altijd super interessant en inspirerend. En ja, soms ook wat confronterend 🙈. Ik heb regelmatig ondernemers aan tafel die hun grootste kwaliteiten niet zien, terwijl het voor hun neus ligt. De grap is, dat het mijzelf niet anders afgaat 🙃. In mijn design staat letterlijk beschreven waar ik goed in ben: ik heb het kanaal van sales en marketing gedefinieerd én het kanaal van de initiatie – die van de ‘spiritual warrior’ – mensen die mij kennen herkennen dit vast wel:

1. Ik word enthousiast van nieuwe ontwikkelingen en ben daar graag de eerste mee
2. Ik werk graag met edelstenen, etherische olie, TaroT en meer zaken die anderen ‘spiritueel’ noemen

𝗠𝗮𝗮𝗿 𝗵𝗼𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗯𝗶𝗻𝗱 𝗶𝗸 𝗱𝗶𝗲 𝘁𝘄𝗲𝗲 𝘂𝗶𝘁𝗲𝗿𝘀𝘁𝗲𝗻?
Ik heb een eigen kijk op marketing. Ik geloof niet zo in trucjes, niet voor iedereen in ieder geval. Ik geloof dat je moet doen wat voor jou werkt en bij jou past. Mijn profiel is die van de 3/5 – waarbij de 3 staat voor de Pionier en de 5 voor de boodschapper, de praktische marketeer… dus mocht ik ooit nog eens woorden van twijfel uitspreken, laat dit dan een reminder zijn voor mijzelf, dat ik alleen maar hoef te doen wat ik bedoelt ben te zijn 😇.

Ook leerde ik over andere lijnen, zoals lijn 2: het natuurtalent. Personen met een 2 profiel, hebben bv. helemaal geen behoefte aan het online zetten van foto’s en video’s van zichzelf en doen marketing compleet anders dan de meesten van ons. Op hun eigen manier. Dat werkt niet alleen goed maar, veel belangrijker: die voelt ook goed.

Heb jij dat ook wel eens? Dat je al van alles geprobeerd hebt, maar dat je niet precies weet wat voor jou het beste werkt of hoe je het moet zeggen? Vraag gerust een gesprek met mij aan. Ik denk graag met je mee, dat is namelijk mijn tweede natuur 💃🏼