Kan jij, net als ik, ook zo enorm bezig zijn met de dagelijkse gang van zaken in je bedrijf? In plaats van regelmatig te werken AAN je bedrijf? Of ben ik de enige?

Vandaag had ik een hele waardevolle mastermind waarin we een voor een onze plannen presenteerden en (nog belangrijker) we enorm waardevolle feedback kregen op de plannen. Mooie aanvullingen en aanpassingen, ik ging superenthousiast weer naar huis en kan niet wachten om eea te implementeerde.

En ik realiseerde me eens te meer hoe belangrijk het is om regelmatig de tijd nemen om vooruit te kijken:

  • waar ga je naartoe?
  • is de weg die ik ga nog steeds de juiste weg
  • zijn er nog onvoorziene obstakels of juist meevallers op mijn pad gekomen
  • is er misschien iets veranderd in mijn bedrijf
    en/of
  • ben ik zelf misschien veranderd en is een aanpassing wenselijk

En ik realiseerde me eens te meer hoe belangrijk het is om regelmatig de tijd nemen om vooruit te kijken

Naast het feit dat je door regelmatig naar je doelen en cijfers te kijken, je snel kunt reageren op eventuele issues heeft het nog een ander, minstens zo belangrijk voordeel:

Door je doelen en cijfers helder voor ogen te hebben, weet je precies wat je wanneer nodig hebt en loop je niet (veel minder) achter de feiten aan. Doordat je gestructureerd kan werken geeft dat enorm veel rust en des te meer plezier in wat je doet!

Ik heb afgelopen week gewerkt aan mijn plannen en kan, na het verwerken van de feedback van vandaag, heel gericht mijn marketing en communicatie af gaan stemmen.

Ik geloof ook enorm in de kracht van de Mastermind, wist je dat deze als in de 18e eeuw werd gebruikt als middel om vraagstukken op te lossen? De eerste keer dat er over Mastermind werd geschreven was door Napoleon Hill, de schrijver van bestseller ‘The law of success in 16 lessons’ – later werd dit boek in een dunnere, aangepaste versie uitgebracht onder de naam ‘Think and grow rich’. Een echte aanrader.

Maar even terug naar de Mastermind. Ik heb inmiddels de kracht hiervan zo vaak ervaren dat ik besloten heb vanaf Q2 te starten met een kleine groep. Heb je interesse? Stuur mij een mail voor meer informatie.

En vooruitkijken, doe jij dat binnen je bedrijf? Lukt het niet om zaken helder te krijgen of heb je juist moeite met de implementatie? Boek dan nu een #COOZAH powercall en ik help je graag op weg!