Soms lijkt het alsof ik stilsta, geen vorderingen maak, niet. Vast zoals hier op de rotsen van Blue Bay Curacao waar ik voor het oog alleen maar ‘sta’. Niets is minder waar. Ik sta namelijk op het puntje van een rots op een grillige ondergrond met Mn birckenstocks 🙈

Zo vaak lijkt het alsof het allemaal zo makkelijk is ‘gewoon ff een online programma maken’ ‘een training geven’ ‘opdrachten binnenhalen’ etcetera. Als ik de online verhalen mag geloven is het allemaal niet zo moeilijk.

Ik zie ondernemers druk in de weer met heel veel klanten en opdrachten – zo ziet het er op Social in ieder geval uit. Maar in de praktijk blijkt dit vaak nogal opgeblazen te zijn, is hun bedrijf een soort van ‘hobby’ (amper inkomsten) en is geen eerlijke weerspiegeling van de werkelijkheid.

Ik heb mezelf regelmatig afgevraagd wat ik beter zou kunnen doen? Om ook zo succesvol te kunnen zijn? Ik kon echt twijfelen aan mezelf. Waarom kon ik niet gewoon een online programma lanceren, een challenge organiseren en een boek schrijven – naast mijn ‘gewone werk’. Moest ik nog beter focussen? Nog meer uitbesteden?
Ik kwam tot de conclusie dat het helemaal niet aan mijn focus of inzet lag. En dat ik mijn bedrijf al best goed laat draaien (jaja best goed, want altijd ruimte voor verbetering 😉). Maar waar komt dat gevoel van ‘onderpresteren’ dan vandaan?
Toen ik wat beter ging kijken, kwam ik tot de conclusie dat we de neiging hebben om online onze business net een tintje mooier in te kleuren dan in werkelijkheid. Including me!! Want, bemerkte ik na een kritische analyse – ik deel ook niet altijd alles, ik ben ook niet altijd eerlijk over alle uren die ik draai op een dag. En dat ik (ondanks mijn goede voornemens 😇) nog steeds weleens tot diep in de nacht doorga.

Ik ben daar niet trots op. ‘Je moet niet hard werken maar slim werken’ – ja dat zal allemaal wel maar soms is er een deadline, iets wat echt even af moet en ga ik dit niet uit de weg.
Oh en deadlines, die werken wel voor mij 😉

‘Je moet niet hard werken maar slim werken’

En zo lijkt het dus soms alsof ik stilsta, terwijl ik in werkelijkheid complexe oplossingen bedenk voor mijn klanten, projecten oplever en mijn bedrijf draaiende houdt.
Nu alleen dat boek nog.