Daarom kies (koos) je voor het ondernemerschap: lekker alles doen zoals jij het wilt, op de tijden wanneer jij zin hebt etc. – toch?

Dus niet: ook als ondernemer moet je gewoon kanon hard werken en ook nog eens van alles kunnen – ikzelf vind dat niet erg want ik merk dat als ik dingen doe waar ik blij van wordt, het wel hard werken is, maar ik er veel meer van ‘kan hebben’ belangrijke voorwaarde: dat ik er blij van word. En die voorwaarde verlies ikzelf ook nog wel eens uit het oog.

Sommige bezigheden horen nu eenmaal bij het ondernemerschap maar maken je niet echt blij: mijn advies is dan: zorg dat je mensen om je heen hebt die dat van je overnemen zodat jij al je focus en aandacht kan richten op ‘jouw ding’. Maar dat je doet waar je blij van wordt is dus wel een hele belangrijke voorwaarde.

En soms is dat lastig want het betekent ook: afscheid nemen van dingen waar je NIET blij van wordt en/of die je niet meer passen. En dat laatste klinkt eenvoudig maar toch komt er in de praktijk niet veel van terecht, waarom niet? Vaak blijven we dingen doen omdat het ons nog iets oplevert: we eten nog even een snackje ipv een gezonde maaltijd omdat het zo ‘gemakkelijk is’ blijven nog ‘even lekker liggen’ omdat het bed warm en comfortabel is, drinken nog een wijntje omdat het zo gezellig is, of we zeggen ja tegen een opdracht omdat het zo fijn betaald – prima – maar niet als het ten koste gaat van jouw doelen!

Als jij wilt veranderen dan zal je je anders moeten gaan gedragen!

Dan zal je keuzes moeten maken – want als je blijft doen wat je altijd deed, dan zal je krijgen wat je altijd al kreeg.

Maar jij bent dus wel zelf aan zet! Vrij om te kiezen! Vrij om te doen! Niet omdat een ander het zegt, maar omdat JIJ daarvoor kiest. Het begint altijd bij jou.
Wat zou jij willen bereiken en/of willen veranderen aan jezelf, aan je leven? Wat heb je altijd al willen doen maar stel je nog steeds uit?

Laat het mij weten! Of boek een gratis powercall.

Kan je er hulp bij gebruiken? Ik heb vanaf 14 januari weer 2 plekjes vrij voor 1-op-1 coaching. DM mij voor meer info.

#transformatie #besteversievanjezelf #powerwoman #businesswoman #krachtvanjegedachten #vrijheid #ondernemerschap #doelen #impact #kiezen #eiawofm #COOZAH