Al van jongs af aan leren we door te imiteren. Wij zijn daarmee het voorbeeld voor de jongere generatie – onze (eventuele) kinderen maar dus ook voor die in onze naaste omgeving én op Social Media(!).

Mijn zoon zegt ‘s avonds regelmatig (wanneer ik nog in mijn kantoor zit te werken)  ‘maak jij het ook niet te laat mam?’ Als een soort van reactie op mijn ‘maak je het niet te laat’ de dag ervoor.

Wij zijn het voorbeeld voor de jongere generatie

Gisteren nog sprak ik met hem over op tijd gaan slapen, hoe belangrijk rust is voor je herstel en dus ook voor de prestaties de volgende dag. Echter het onderwerp voelde een beetje dubbel: mijn woorden waren namelijk in strijd met mijn acties, en ik vond dat aanvullende uitleg nodig was: ik geef namelijk niet altijd het allerbeste voorbeeld. Ik kies er (te vaak) voor om in de avond lang door te werken terwijl ik aan de andere kant hem er op aanspreek als hij dit ook doet.

Ik legde daarom dus nogmaals uit dat slaap enorm belangrijk is, dat ik soms kies voor aangepaste werktijden en daarmee het verkeerde voorbeeld geef. Ik vertelde hem dat ik daar ook niet altijd trots op ben, maar dat ik er zelfs als zelfstandig ondernemer ‘die haar eigen regels maakt’ soms niet onderuit kom omdat er domweg een deadline is, omdat iets echt af moet. Kortom: mijn slaap/werkbalans is niet mijn allerbeste voorbeeld.

Maar waar mijn slaapritme mss een minder voorbeeld is, is mijn doorzettingsvermogen om mijn doelen te bereiken dat juist wel! Ik leer mijn kinderen hun dromen te volgen, te doen waar ze blij van worden, stappen buiten hun comfortzone te nemen, hoe spannend dat soms ook is. (Niet in de laatste plaats ook voor mij als moeder! Loslaten heet dat!). Ik wil een voorbeeld zijn van hoe je je leven kunt creëren, kunt vormgeven, door te doen waar je hart blij van wordt.

Ik leer mijn kinderen hun dromen te volgen, te doen waar ze blij van worden

En ik wil ze laten zien dat ieder mens uniek is en goed zoals hij/zij is, zonder oordeel.
Juist in deze tijd, waarin op Social media een wereld wordt gecreëerd die NIET echt is, wil ik een voorbeeld zijn, voor mijn kinderen en mijn omgeving #echtinsta* is dus ook belangrijk. Wat ik hier post is wie ik ben, met al mijn imperfecties. Ik heb daar voor gekozen, nadat ik heel lang niet mezelf was. Nadat ik heel lang mezelf aanpaste aan de mensen om me heen, totdat ik het zelf niet meer wist. Wie was ik, wat wilde ik en hoe moest ik verder?

Ik kreeg de juiste mensen op mijn pad én ik KOOS koos voor verandering, dat is ook waar COOZAH! werd geboren, ik weet hoe het voelt op ‘halve kracht’ te leven, om in een baan te zitten die je niet gelukkig maakt, om leeggezogen te worden in de nabijheid van anderen. En ik heb zoveel mogen leren, daar moet ik iets mee doen.

Ik ben daarom ook graag een voorbeeld voor jou, kijk eens wat er mogelijk is als jij jezelf accepteert en omarmt met al je imperfecties, als jij stopt met het leven te leven waar je niet gelukkig van wordt.
De keuze is aan jou, maar bedenk je wel dat je met wat jij doet, een voorbeeld bent voor jouw kids en die in je omgeving.

*#echtinsta is een initiatief op Instagram van @socialgoodgirl Amber. Zij wil het Social Media landschap (net als ik 😉 puur en echt laten zijn.